Leuk om in te rijden en naar te kijken!

foto: Mathieu v.d. OeverDe MX-5 is naast een heerlijke roadster om mee op straat te rijden, ook een meer dan capabele racer op het circuit, met een mooie balans en goed tempo. In landen als Japan, de VS en Groot Brittanniƫ worden al jaren MX-5 races en kampioenschappen gehouden. Sinds 2008 staat de Mazda MX-5 (NA) ook in Nederland voor betaalbaar raceplezier. Close competition, een mooi, groot startveld, betrouwbaarheid van de auto en vooral veel lol is wat deze cup zo aantrekkelijk maakt. Leuk voor coureurs en toeschouwers!

foto: Mathieu v.d. OeverBetaalbaar raceplezier wordt vooral mogelijk gemaakt door de sponsor van de Cup: Mazda Motor Nederland. Zij maken het onder meer mogelijk dat de cup 1x per jaar op een groot evenement kan rijden (in 2015 waren dat de Pinksterraces op Zandvoort) en er elke race een prachtige hospitality-tent staat inclusief catering wat de sfeer natuurlijk alleen maar ten goede komt. Daarnaast zijn er nog enkele sub-sponsoren als de nationale Autowasbon, IL Motorsport, Toyo, K&N, Mazda E-shop en Gaz.

De Nationale Autowasbon Mazda MaX5 Cup heeft per seizoen diverse sprintraces en een of twee endurance races. Een sprintracedag start in het algemeen met twee keer 30 minuten training in de ochtend, gevolgd door twee sprintraces van 12 ronden in de middag. Op endurance racedagen wisselen meestal meerdere coureurs per wagen elkaar af, of er wordt in koppels gereden. Hierbij wordt de transponder (tijdwaarnening) na bepaalde, binnen een kader vastgestelde - tijd overgezet op de MaX van het team-maatje die de rest van de tijd zal uitrijden.

foto: Mathieu v.d. OeverDe Nationale Autowasbon Mazda MaX5 Cup wint snel aan populariteit. Het eerste jaar (2008) stonden er drie auto's aan de start. De daaropvolgende seizoenen nam de interesse enorm toe en dit seizoen is het veld gegroeid tot ruim 72 deelnemers. We mogen met recht zeggen dat wij de snelst groeiende racecup zijn in Nederland. Weekenden lol maken met familie en vrienden en ondertussen betaalbaar racen met de MX5. Volgens alle MaX5 coureurs en fans is dat het recept wat deze klasse zo succesvol maakt. Het is een instapformule voor alle lagen van de bevolking en alle leeftijden, ongeacht leeftijd of ervaring.

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om te komen kijken bij de races. Toegang tot de circuits is bijna altijd gratis.

De racekalender voor 2017 is te vinden in onze evenementenagenda. Een actueel overzicht van alle racedata, tijdschema's, nieuws, foto's en uitslagen vind je op www.max5racing.nl